M 365 icon-email    E-nastava DDS / PDS     eUNSA     Student guide     Promo video     

COVID19

testiranje covid19

PUBLIKACIJA VETERINARSKOG FAKULTETA U SARAJEVUVeterinaria cover

www.vfs.unsa.ba/veterinaria 

UDK: 619:636/639 ( 05 )

ISSN BA: 0372-6827

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Poštovani čitaoci i autori,

Sa zadovoljstvom Vas obavještavam da je pred Vama novo izdanje časopisa "Veterinaria", sa novim dizajnom naslovnice i unutrašnjih stranica. Odlukom izdavača (Univerzitet u Sarajevu - Veterinarski fakultet) imenovana je nova redakcija časopisa „Veterinaria“.

Prvi dio časopisa će biti posvećen istraživačkim člancima (research articles) u nekoliko osnovnih formi: review article, research article, short communication (koji bi obuhvatao i case reports, kao i letter to editor). Svi naučni članci, bez obzira na formu, bit će recenzirani (peer rewieved) i pisani na engleskom jeziku, uz sažetak na bosanskom jeziku. Svi objavljeni naučni članci će biti dostupni i online na web stranici časopisa.

U drugom dijelu časopisa ćemo objavljivati (professional articles) posvećeni struci. Isti neće biti  recenzirani (non peer rewieved), a koji će sigurno biti veoma interesantni za veterinare koji se ne bave naučnim radom.

Od ostalih priloga, objavljivat ćemo prikaze knjiga i brojne druge informacije od značaja za veterinarsku medicinu i veterinare Bosne i Hercegovine.

S obzirom na dugu historiju naše "Veterinarie", koja se prvi put štampala daleke 1951. godine, uvjeren sam da ćemo svi na svoj način pomoći njenom kontinuiranom izlaženju i konstantnom podizanju kvaliteta.

S poštovanjem,                       

Glavni i odgovorni urednik