M 365 icon-email    E-nastava DDS / PDS     eUNSA     Student guide     Promo video     

COVID19

testiranje covid19

Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu već treću godinu upisuje polaznike jednogodišnjeg (2 semestra – 60 ECTS) specijalističkog studija „Veterinarska medicina i javno zdravstvo“. Ovaj studijski program najmjenjen je prvenstveno veterinarima, ali i drugim biomedicinskim profesijama koji su odabrali svoje stručno i radno usmjerenje, te nudi mogućnost proširivanja i sticanja modernih i specijaliziranih znanja i vještina uz ostvarivanje univerzitetske diplome i zvanja akademskog specijaliste. U narednoj školskoj godini (2020/2021) za koju konkurs za prijem traje 31.8.-7.10.2020., specijalistički studij nudi smjerove:

-         Klinička medicina malih životinja

-         Klinička mikrobiologija

-         Morfofiziologija i bolesti egzotičnih kućnih ljubimaca

-         Organska animalna proizvodnja

-         Parazitologija i parazitske bolesti

-         Sigurnost hrane

-         Temeljne veterinarske discipline

-         Teriogenologija domaćih životinja

-         Veterinarska epidemiologija i ekonomika

-         Veterinarska patomorfološka dijagnostika

-         Zarazne bolesti životinja

Specijalistički studij je studijski program sa fokusom na praktičnu nastavu (minimalno 50%, a za mnoge smjerove i više). Cilj mu je da prilagođeno metodologiji i zahtjevnosti nastave za odrasle polaznike odgovori rastućim zahtjevima klijenata i poslovnih partnera veterinarske struke, organizacija i institucija za proširivanje spektra i kvaliteta usluga i vještina radi jačanja ekonomske, društvene i javne relevantnosti veterinarske profesije. Za specijalistički studij za koji traje upis nastavni plan je dodatno moderniziran i prilagođen očekivanjima i potrebama polaznika kroz procese osiguranja kvaliteta i jačanja prohodnosti prema doktorskom studiju.

Dodatne informacije o ovom studijskom programu možete naći na www.vfs.unsa.ba ili kontaktom Prof.dr. Nejra Hadžimusić – prodekana za nauku (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.) ili Prof.dr. Sabinu Šerić-Haračić – voditelja specijalističkog studija (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.).

Konkurs za upis sa detaljno navedenim uslovima i potrebnom dokumentacijom možete preuzeti na linku: http://upis.unsa.ba/wp-content/uploads/2020/06/KONKURS-ZA-UPIS-STUDENATA-NA-SPECIJALISTIČKI-STUDIJ.pdf