M 365 icon-email    E-nastava DDS / PDS     eUNSA     Student guide     Promo video     

COVID19

testiranje covid19

Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu već četvrtu godinu upisuje polaznike jednogodišnjeg specijalističkog studija „Veterinarska medicina i javno zdravstvo“ (2 semestra – 60 ECTS). Ovaj studijski program najmijenjen je prvenstveno veterinarima, ali i drugim biomedicinskim profesijama koji su odabrali svoje stručno i radno usmjerenje vezano za zdravlje životinja, hranu animalnog porijekla i veterinarsko javno zdravstvo. Program nudi mogućnost proširivanja i stjecanja modernih i specijaliziranih znanja i vještina uz ostvarivanje univerzitetske diplome i zvanja akademskog specijaliste.

 

NAJAVA SPECIJALISTICKI

U narednoj akademskoj godini (2021/2022) za koju prijava na konkurs traje od 30.8. do 1.10.2021. godine, specijalistički studij nudi smjerove:

 

-              Klinička medicina malih životinja

-              Klinička mikrobiologija

-              Morfofiziologija i bolesti egzotičnih kućnih ljubimaca

-              Organska animalna proizvodnja

-              Parazitologija i parazitske bolesti

-              Sigurnost hrane

-              Temeljne veterinarske discipline

-              Teriogenologija domaćih životinja

-              Veterinarska epidemiologija i ekonomika

-              Veterinarska patomorfološka dijagnostika

-              Zarazne bolesti životinja

 

Specijalistički studij je studijski program sa fokusom na praktičnu nastavu (minimalno 50%, a za mnoge smjerove i više). Cilj stduija je da prilagođeno metodologiji i zahtjevnosti nastave za polaznike odgovori rastućim zahtjevima klijenata i poslovnih partnera veterinarske struke, organizacija i institucija za proširivanje spektra i kvaliteta usluga i vještina radi jačanja ekonomske, društvene i javne relevantnosti veterinarske profesije. Za specijalistički studij za koji traje upis nastavni plan je dodatno moderniziran i prilagođen očekivanjima i potrebama polaznika kroz procese osiguranja kvaliteta i jačanja prohodnosti prema doktorskom studiju.

Dodatne informacije o ovom studijskom programu možete naći na www.vfs.unsa.ba ili kontaktiranjem prof.dr. Nejra Hadžimusić – prodekana za nauku (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.) ili prof.dr. Sabine Šerić-Haračić – voditelja specijalističkog studija (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.).

Plan upisa možete preuzeti na linku dok će Konkurs biti objavljen na stranici Univerziteta u Sarajevu (www.unsa.ba), a više informacija o uvjetima upisa u nastavku na sljedećim linkovima.

- UVJETI ZA PRIJAVU

- INSTRUKCIJE ZA UPIS

 

 

 

Kategorija: Vijesti