M 365 icon-email    E-nastava DDS / PDS     eUNSA     Student guide     Promo video     

COVID19

testiranje covid19

U Vijećnici je 28.01.2021. godine održana 46. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva kojom je predsjedavao dr. Igor Gavrić. Na navedenoj sjednici, a na prijedlog Fondacije “Dogs Trust”, Selmi Filipović, redovnoj profesorici Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu dodijeljeno je priznanje “Plaketa Grada Sarajeva”.

Fondacija “Dogs Trust” je svoju djelatnost u BiH počela 2012. godine, a jedan od prvih njihovih programa u BiH, čija je voditeljica bila prof. dr. Selma Filipović, provodio se u partnerstvu sa Veterinarskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu. O njegovom značaju govori podatak da je ovaj program postao dio “Programa cjeloživotnog učenja Univerziteta u Sarajevu” te akreditirani program veterinarskih komora.

Angažman i posvećenost profesorice Filipović ogledala se u nesebičnom pružanju znanja u educiranju kandidata (diplomiranih veterinara i veterinarskih tehničara) te pokretanju i učestvovanju u različitim programima Fondacije “Dogs Trust” sa iznimnim rezultatima kako u Kantonu Sarajevo, tako i cijeloj BiH. Važno je istaći da je edukacijom “Dogs Trust” na Veterinarskom fakultetu do danas obučen 421 stručnjak iz BiH.

Našoj uvaženoj profesorici Filipović čestitamo na velikom uspjehu!

Više na linku: https://gradskovijece.sarajevo.ba/akademik-josip-muselimovic-ambasador-diego-enrique-arria-salicetti-i-prof-dr-robert-j-donia-dobitnici-priznanja-pocasni-gradjanin-grada-sarajeva-prof-dr-selm/

 

Kategorija: Vijesti