M 365 icon-email    E-nastava DDS / PDS     eUNSA     Student guide     Promo video     

COVID19

testiranje covid19

Svečana promocija diplomanata, magistranata i akademskih specijalista održana je online u subotu 19. decembra 2020. godine. Prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademija promovirali su 5088 diplomanata, magistranata i akademskih specijalista na nivou Univerziteta u Sarajevu. 

Na Veterinarskom faukultetu Univerziteta u Sarajevu, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera i preporuka, u utorak 22.12.2020. godine održana je svečana promocija 66. generacije doktora veterinarske medicine, magistranata i akademskih specijalista i to u dvije grupe.

Svečanoj promociji su prisustvovali dekan, prodekani i uposlenice studentske službe. Uz zvuke himne Bosne i Hercegovine i intoniranja akademske himne „Gaudeamus“ počela je svečana dodjela diploma. Uvaženom skupu se obratio dekan Veterinarskog fakulteta prof. dr. Muhamed Smajlović riječima:

Dragi naši diplomci, doktori veterinarskih nauka, magistri veterinarskih nauka, akademski specijalisti,

Izuzetna mi je čast da na ovoj današnjoj svečanosti mogu dodijeliti diplome za 47 doktora veterinarske medicine 66. generacije studenata VFUNSA, 2 magistranta i 10 akademskih specijalista. Pet naših studenata je odlikovano srebrnom značkom UNSA na što smo posebno ponosni.

U trenucima kada obilježavamo ovaj vrlo važan događaj, moramo biti ponosni na naše magistre veterinarskih nauka, akademske specijaliste i doktore veterinarske medicine koji su svojim odricanjem i trudom postigli akademsko zvanje koje sa sobom nosi radost, zanos i želju za boljim sutra, ali istovremeno i veliku odgovornost. Pandemija SARS Cov- 2 virusa, koja je obilježila ovu godinu i odredila sadržaje i oblik uobičajenih fakultetskih aktivnosti razlog je što se ove godine svečana promocija održava bez uzvanika i svih drugih pratećih sadržaja. Trenutačno vrlo nepovoljna epidemiološka situacija u zemlji ipak nas nije spriječila da se, uz mali broj sudionika i sve propisane protuepidemijske mjere, prisjetimo protekle akademske godine i našim vrijednim i izvrsnim studentima dodijelimo zaslužene nagrade i priznanja.

Stečene diplome su tek početak vašeg profesionalnog puta. Vjerujem da ćete predano raditi na unapređenju struke i profesionalno se usavršavati, jer su najbolja strategija i najveća snaga u izgradnji države i društva – znanje i akademska izvrsnost. Vaša dužnost i vaš zadatak je da doprinesete razvoju i jačanju veterinarske struke, te svojim trudom i radom osigurate bolju budućnost za cijelu zajednicu.

Iskreno od srca i sa ponosom čestitam vama i vašim roditeljima na stečenim diplomama.

Nakon dekanovog obraćanja, doktori veterinarske medicine, magistranti i akademski specijalisti su sa prodekanom za nastavu i studenska pitanja prof. dr. Rizahom Avdićem izgovorili svečanu zakletvu.

Prodekanesa za međunarodnu saradnju, prof. dr. Sabina Šerić – Haračić, je uručila priznanja Srebrenim značkama Veterinarskog fakulteta, prodekanesa za naučnoistraživači rad, prof. dr. Nejra Hadžimusić, uručila je diplome magistrantima i akademskim specijalistima, a dekan prof. dr. Muhamed Smajlović uručio je diplome doktorima veterinarske medicine. Ispred studenata uvaženom skupu obratili su se Adna Čajdin, DVM i Nurija Omerović, DVM.

Nakon svečane dodjele diploma uslijedilo je zajedničko fotografiranje doktora veterinarske medicine, magistranata i akademskih specijalista sa dekanom i prodekanima.

Našoj 66. generaciji od srca čestitamo i želimo mnogo uspjeha u budućnosti!

promo 1

 

promo 2

 

promo 3

 

Kategorija: Vijesti