M 365 icon-email    E-nastava DDS / PDS     eUNSA     Student guide     Promo video     

COVID19

testiranje covid19

Izum našeg prof.dr. Ibrahima Arnautovića iz 2003. godine do sad je bio izložen na brojnim konferencijama i kongresima širom svijeta, a danas je zvanično stigao i na njegov Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu i napravio historijsku nadogradnju za obrazovanje studenata.
 
Veterinarski fakultet je navedenu opremu dobio od Udruženja za prava životinja i okoliš Eva, Doctors Against Animal Experiments, InterNICHE i PETA-e, a njima se u ime istog zahvalio dekan prof.dr. Muhamed Smajlović za ovako vrijednu i korisnu donaciju.
 
jerry3

Na konferenciji je prikazan Jerry, alternativni pas koji ima jako mnogo funkcija i kojeg će naši studenti zajedno sa ostalim modelima životinja koristiti za edukaciju i vježbe kako bi stekli određena znanja i kompetence da mogu raditi praksu sa živim životinjama.

Od opreme koju je Veterinarski fakultet danas dobio u donaciji izdvaja se 3D printer koji može proizvesti vlažnu kožu, organe i sl., te vrijedna donacija PETA-e koja je fakultetu poklonila tzv. sintetičku žabu koja se beskonačni broj puta može koristiti u edukaciji.
 
 
jerry2
jerry
 
 
 
Kategorija: Vijesti